aquaculture - онтологија

аквакултура повеќе

мн. аквакултури
Вид збор: Именка, женски род
Систематско користење на морето, езерата и реките за одгледување водни животни (риби, школки, ракчиња) и билки (алги) за исхрана.
Употреба: Економија
Одгледување риби во базени.
Употреба: Земјоделство