apply - онтологија

аплицира повеќе

аплицираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Примени, применува, практично употреби, употребува нешто.
Албански: zbatoj
Стави, додаде апликација со пришивање.
Албански: zbatoj
Конкурира, поднесува апликација.
Албански: konkurim
Употреба: Економија

важи повеќе

важат
Вид збор: Глагол, несвршен
Е во сила, во оптек.
Албански: vlen

нанесе повеќе

нанесат
Вид збор: Глагол, свршен
Стави, намачка нешто.
Албански:

примени повеќе

применат
Вид збор: Глагол, свршен
Стави во употреба; спроведе во дело.
Албански: aplikoj, zbatoj, shti në përdorim