application - онтологија

апликација повеќе

мн. апликации
Вид збор: Именка, женски род
примена, употреба
Албански: aplikacion
Ставање или втиснување украс на ткаенина.
Албански: aplikacion
формулар за вработување
Албански: aplikim, kërkesë
Употреба: Економија
софтверска програма
Албански: aplikacion
Употреба: Информатика

молба повеќе

мн. молби
Вид збор: Именка, женски род
Писмено барање да се изврши нешто или да се задоволи некоја потреба.
Албански: lutje
Употреба: Административен термин

примена повеќе

мн. примени
Вид збор: Именка, женски род
Употреба, искористување, спроведување во пракса, на дело.
Албански: aplikim, përdorim