apocalypse - онтологија

апокалипса повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Последниот дел од Новиот завет во кој се зборува за крајот на светот, „Откровението на апостол Јован“.
Албански: apokalips
Употреба: Религија
Религиозно откровение, визија, објава за крајот на светот.
Албански: apokalips
Употреба: Религија
катастрофа, ужас
Албански: apokalips
Употреба: Преносно значење