anvil - онтологија

акмак повеќе

мн. акмаци
Вид збор: Именка, машки род
наковална
Употреба: Архаизам

наковална повеќе

мн. наковални
Вид збор: Именка, женски род
Железна подлошка на која се коваат метални предмети.