and - онтологија

а повеќе

Вид збор: Честичка
На почетокот на реченица, за воведување нова мисла што директно не се надоврзува на претходно кажаното.
На почеток на реторичко прашање.

и повеќе

Вид збор: Честичка
За да се нагласи нешто.