accredit - онтологија

акредитира повеќе

акредитираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Назначи, назначува некого за дипломатски претставник во туѓа земја.
Албански: akreditoj
Употреба: Дипломатија
Отвори, отвора некому кредит.
Албански: akreditoj
Употреба: Економија