а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

ја

Вид збор: Заменка
Ранг: 20
Кратка форма за директен објект од личната заменка таа, онаа; се употребува сама или заедно со долгата форма неа ја.
Англиски: her
Примери:
Ја праша ли? Неа да ја прашаш.