ѕан

Вид збор: Извик
За подражавање на краткотраен звук од удар на метален или стаклен предмет (ѕвоно, чаша).
Употреба: Поетски збор
Примери:
Низ присоите се ширел ѕвонот од стадата: ѕин, ѕан, ѕин, ѕан!