а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

о

Вид збор: Префикс
1. Извршување на дејство околу нешто (окове, оплете, олупи).
2. Свршеност на дејството (одере, ожние, отруе).
3. Придавање особина означена со основата (облагородува, оживува, оздравува).