Туризам - категорија

одморалиште повеќе

мн. одморалишта
Вид збор: Именка, среден род
Зграда, објект што се користи за престој за време на одмор.
Англиски: vacation home

отседне повеќе

отседнат
Вид збор: Глагол, свршен
Преседи, се смести за определено време во хотел, во стан кај некого, најде привремено сместување.
Англиски: reside
а - б - в - г - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - ш