Поетски збор - категорија

умир повеќе

Вид збор: Именка, машки род
умирање
Англиски: dying

упоен повеќе

Види и: опоен (прид.)
упојна
Вид збор: Придавка
опоен, занесен
Англиски: intoxicating
Примери:
Упојна љубов.

упој повеќе

Види и: опој (м.)
(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
опој, занес, восхит
Англиски: intoxication

усече повеќе

усечат
Вид збор: Глагол, свршен
вреже
Англиски: carve
а - б - в - г - д - ж - з - ѕ - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ц - ч - ш