Неменлив збор - категорија

ифрит повеќе

Вид збор: Придавка
Што е налутен, бесен.
Англиски: furious Турски: ifrit
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш