Народно - категорија

сапунарство повеќе

сапунарството
Вид збор: Именка, среден род
Занает на сапунар.
Албански: sapunxhi

сињелко повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Во народниот јазик - господ, горниот.
Англиски: god
Примери:
Така рекол овој сињелко одозгора.

стопаре повеќе

Вид збор: Именка, среден род
половина денар
а - в - д - з - и - к - л - п - р - с - т