Народно - категорија

зурла повеќе

мн. зурли
Вид збор: Именка, женски род
Дрвен народен дувачки инструмент со силен звук од типот на обоа.
Англиски: oboe Турски: zurna
а - в - д - з - и - к - л - п - р - с - т