Лингвистика - категорија

црковнословенски повеќе

црковнословенска
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на богослужбената писменост на Источните и на Јужните Словеци.
Англиски: church slavonic
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ш