Лингвистика - категорија

уснен повеќе

уснени
Вид збор: Придавка
Што се создава со помош на усните.
Англиски: labial

устав повеќе

уставот
Вид збор: Именка, машки род
Старинско писмо со главни, големи букви, мајускул.
Албански: kushtetutë
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ш