Ликовна уметност - категорија

живопис повеќе

мн. живописи
Вид збор: Именка, машки род
Ликовна уметност во која се слика со бои.
Англиски: painting Албански: pikturë
Дела на таа уметност.
Англиски: painting Албански: pikturë
а - б - в - г - ж - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - ц - ч - ш