Вулгарно - категорија

кака повеќе

какаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Во детскиот говор - врши голема нужда.
Англиски: crap

кур повеќе

мн. курови
Вид збор: Именка, машки род
машки полов орган
Англиски: penis Албански: kar

курва повеќе

(се) курваат
Вид збор: Глагол, несвршен
блудничи
Англиски: whore

курва повеќе

мн. курви
Вид збор: Именка, женски род
блудница, развратница
Англиски: prostitute, whore Албански: lavire, prostitute
неверна жена
Англиски: unfaithful woman Албански: lavire
Човек на кој не може да му се верува, бескарактерен човек.
Англиски: untrustworthy person Албански: njeri pa karakter, lavir

курвалак повеќе

(едн. )
Вид збор: Именка, машки род
курварство
Англиски: harlotry

курвар повеќе

мн. курвари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е блудник, развратник.
Англиски: rake

курварница повеќе

мн. курварници
Вид збор: Именка, женски род
Јавна куќа, бордел.
Англиски: brothel

курварство повеќе

Вид збор: Именка, среден род
разврат, блуд, курвање
Англиски: harlotry

курвин повеќе

курвиниот
Вид збор: Придавка
Што припаѓа на курва.

курвински повеќе

курвинскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на курва.
Што е како кај курва.

курвинство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Особина, однеcување на курва.

курвува повеќе

(cе) курвуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се) курва
Англиски: go whoring

курчи повеќе

(се) курчат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се прави важен, се чалами, се дува.
Англиски: show off
г - д - е - з - и - к - л - м - н - о - п - р - с - ч - ш