Безлично - категорија

гади повеќе

(се) гадат
Вид збор: Глагол, несвршен
Ми (ти, му,... се гади) Се гнаси, чувствува одвратност, одбивност.
Англиски: sicken Албански: gërditem

гледа повеќе

гледаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се гледа) Може да се види.
Англиски: see Албански: shihet

грми повеќе

грмат
Вид збор: Глагол, несвршен
Создава силен звук при светнување на молња.
Англиски: thunder Албански: bubullimë
б - в - г - д - з - и - ј - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - ч