Астрономија - категорија

универзум повеќе

(едн.) универзумот
Вид збор: Именка, машки род
Единствена и сеопфатна целост на сѐ што вистински постои.
Англиски: universe
а - б - в - г - д - е - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х