Астрономија - категорија

телескоп повеќе

мн. телескопи
Вид збор: Именка, машки род
Оптички уред за набљудување на многу оддалечени предмети, особено на небеските тела.
Англиски: telescope

терезија повеќе

мн. терезии
Вид збор: Именка, женски род
Зодијачко соѕвездие; зодијачки знак од 24 септември до 23 октомври.
Англиски: Libra

титан повеќе

мн. титани
Вид збор: Именка, машки род
Најголемата месечина на планетата Сатурн.
Англиски: Titan Албански: titan

трабант повеќе

мн. трабанти
Вид збор: Именка, машки род
сателит
Англиски: satellite Германски: Trabant Албански: trabant, satelit
а - б - в - г - д - е - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х